Vopseste-ti parul cu aceste ingrediente naturale, in propria ta casa

Vopseste-ti parul cu aceste ingrediente naturale, in propria ta casa

Vopsitul parului nu este o actiune de pe care o facem doar in prezent ci de acum 6000 de ani. Femeile au gasit variante printre ingredientele naturale, perfecte pentru a-si schimba culoarea parului.

Spre exemplu, in Grecia Antica ele apelau la polen ulei de masline si pulbere de aur pentru a-si prepara vopseaua. Apoi stateau cateva ore la soare pentru ca aceasta sa se infiltreze in par si sa ii ofere acea nuanta pe care si-o doreau.

Romanii, obtineau culoarea galbena dintr-un amestec facut din cenusa plantelor arse sau nuci. 

In Egipt s-au creat vopsele permanente din extract de plante,  care se foloseau chiar si de catre barbati pentru a-si inchide parul la culoare, desi aceasta era foarte toxica.

Ulterior au recurs la lipitori, pe care le tineau timp de 2 luni in vase de plumb, pentru a obtine culoarea neagra. 

Totusi, astazi exista pe piata, o multitudine de optiuni, din care putem alege si multe dintre acestea tind sa fie din ce in ce mai naturale. 

Daca vrei sa iti creezi singura vopseaua din ingrediente naturale, pentru a stii ce anumite ai folosit acolo, poti face si acest lucru, chiar daca nu mai suntem in lumea antica. 

Totusi nu uita, ca nu doar culoarea parului conteaza, ci si stralucirea sanatoasa pe care o are, si care previne din alimentatie dar si sa te intrebi: ce tunsoare mi se potriveste

O data ce ai ales culoarea potrivita si tunsoarea care te va avantaja cel mai mult, cu siguranta vei obtine un look perfect si sanatos, chiar daca nu te vopsesti la salon.

Vopsirea cu Henna

Pudra de Henna este folosita de mii de ani in foarte multe domenii. De la colorarea parului la a hainelor dar si la pictarea pielii cu modele orientale. Desi aceasta pare a fi destul de deschisa la culoare, nuantele pe care le poti obtine cu ajutoru acestei pudre este de la caramiziu, la saten inchis si chiar la brunet. 

Ai nevoie de 3 linguri de pudra de henna, pe care o poti cumpara de la magazinele de profil si 130 ml apa fierbinte. 

Dupa ce ai pregatit aceasta pasta, este nevoie sa o lasi sa stea peste noapte, apoi sa aplici pe par si sa o lasi sa actioneze timp de 2-3 ore. Apoi poti clati cu apa si sa iti speli parul cu sampon. 

Vopsire cu sfecla

Stim cu totii ca sfecla are un pigment foarte puternic, care pateaza chiar si hainele, asadar este un ingredient perfect pentru vopsirea parului. Pentru a-ti prepara aceasta vopsea ai nevoie de sucul de la o sfecla si morcov pentru a obtine diferite nuante de rosu. 

Tot ce ai nevoie pentru acest proces este rabdarea, pentru ca acest suc trebuei sa il aplici a ficare spalare pe par si sa il lasi sa actioneze pentru 30 de minute. Te poti opri atunci cand ai obtinut rezultatul dorit. 

Vopsire cu rubarba

Daca ai parul deschis la culoare si vrei sa obtii o culoare frumoasa ai nevoie de cateva radacini de rubarba pentru a da culoare si stralucire parului tau. 

Pune intr-un blender 200 gr. Rubarba, o lingurita de ulei de masline, sucul stors de la o jumatate de lamaie si 1 lingurita de apa fierbinte si mixeaza totul. 

Aplica aceasta pasta pe par cu ajutorul unei pensule pentru vopsit si lasa sa actioneze ca oricare alta vopsea, timp de 40 de minute. Apoi spala parul cu sampon.