Remedii naturale pentru stoparea sangerarii cosurilor

Remedii naturale pentru stoparea sangerarii cosurilor

Un cos poate incepe sa sangereze atunci cand este zgariat cu anumite accesorii, precum un lantisor pe care tocmai vi l-ati pus. Alteori, il puteti zgaria din greseala, in special daca aveti unghii mai lungi.

Apoi, mai exista si cazuri in care un cos incepe sa sangereze pentru ca a fost executat dinadins, lucru strict interzis de dermatologi – doctorii specializati in probleme ce tin de piele si ten.

Indiferent de caz, este important pentru ca sangerarea cosurilor sa fie stopata. Altfel, s-ar putea afla in fata riscului de infectie, o urmare ce va poate lasa cu cicatrici pe viata!

Totodata, nu ati vrea ca lichidul (puroiul) din interiorul cosului sa vina in contact cu restul pielii. Asta pentru ca multitudinea de bacterii ar putea cauza aparitia unor cosuri intr-o cu totul alta parte a corpului!

Fara sa mai lungim vorba, iata cateva lucruri pe care le puteti face pentru a stopa sangerarea:

Un cub de gheata
Imediat, grabiti-va la congelator si luati un cub de gheata. Inveliti-l intr-o bucata subtire de material si apasati cu grija pe cosul in cauza. Nu vor fi nevoie decat de cateva secunde pentru ca sangerarea sa inceteze – raceala face ca vasul de sange spart sa se contracte, oprind imediat curgerea sangelui.

Peroxid de hidrogen
Puteti opri sangerarea cosului si, in acelasi timp, sa indepartati riscul de infectare daca folositi peroxid de hidrogen, o substanta folosita curent pentru curatarea pielii. Inmuiati o bucata de vata in peroxidul de hidrogen si stoarceti excesul. Puneti bucata de vata pe cosul afectat si aplicati presiune constanta pentru cateva minute.

Apa cu sare
Pentru a incuraja vindecarea rapida si pentru indepartarea riscului de infectie, curatati imediat cosul care sangereaza cu apa sarata. Puteti face asta prin dizolvarea unei lingurite de sare in ¼ de cana cu apa. Folositi o bucatica de vata pentru a aplica continutul pe cos. Desi ati putea simti o senzatie de usturime, fiti sigur ca v-a face minuni pentru stoparea sangerarii.

Miere
Datorita proprietatilor antimicrobiene ale mierii, o puteti unge pe cosul ce sangereaza pentru a-l proteja de infectie. Aplicarea mierii va poate scapa si de roseata sau inflamatiile ce pot sa apara in urma distrugerii stratului de piele. Dupa 20 de minute, clatiti bine mierea cu apa rece si stergeti-va foarte bine in zona respectiva.

Hamamelis
Datorita proprietatilor sale astringente, ceea ce inseamna ca poate etansa orice de la un por de dimensiuni mari pana la un vas de sange spart, hamamelis poate fi un remediu eficient si natural pentru tratarea sangerarii unui cos. Trebuie doar sa inmuiati putina vata in apa de hamamelis. Stoarceti excesul si presati bucata de vata pe zona problema pentru cateva minute.

Gel de aloe vera
Numeroase probleme de piele pot fi tratate cu simpla aplicare a gelului de aloe vera, iar una dintre ele este un cos care sangereaza. Tot ce trebuie sa faceti este sa extrageti putin gel din interiorul unei frunze de aloe vera si sa il aplicati pe cosul problema. Faceti acest lucru in mod regulat, pana cand s-a vindecat complet, pentru a minimiza riscul transformarii cosului intr-o cicatrice inestetica.

Cartof
Plasarea timp de cateva minute a unei mici felii de cartof asupra cosului care sangereaza va poate ajuta sa rezolvati rapid problema. Ceea ce face din felia de cartof un remediu atat de eficient pentru stoparea sangerarii cosului este continutul sau bogat in amidon. Asta inseamna ca va absorbi si va incuraja inchegarea sangelui.

Acestea sunt cateva dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru un cos care sangereaza. Amintiti-va sa va stapaniti impulsul de a scarpina coaja ce se formeaza dupa, pentru ca asta va face ca problema sa reapara.