O vedere mai buna cu ajutorul lentilelor de unica folosinta

O vedere mai buna cu ajutorul lentilelor de unica folosinta

Afla totul despre acuitatea vizuala si despre lentilele de contact!

Toamna se numara bobocii! Spune un vechi proverb romanesc. Si tot toamna este momentul sa faci o investitie pentru tine, pentru ca ochii tai sa radieze de fericire si sa ai parte de o vedere impecabila!

Acuitatea vizuala si sanatatea ochilor reprezinta prioritatile numarul unu atunci cand vine vorba despre grija fata de „oglinda sufletului” tau.

Despre acuitatea vizuala

Acuitatea vizuala este capacitatea ochiului de a distinge si a aprecia forma, dimensiunea, dar si detaliile elementelor din jur. Aceasta se poate determina cu ajutorul optotipului (panou cu litere, cifre, semne sau desene) si se stabileste atat pentru apropiere, cat si pentru distanta, pentru fiecare ochi in parte.

In secolul al XIX-lea, oftalmologul de origine olandeza Herman Snellen a inventat tabelul ce ii poarta numele, Snellen, cu ajutorul caruia ne este testata vederea.

Acesta reprezinta un tabel pe care se regasesc mai multe randuri de litere de diferite dimensiuni, ce masoara abilitatea de a vedea la departare. Cu cat reusesti sa citesti mai bine literele de pe ultimele randuri, cu atat vederea ta la distanta este una buna.

Acuitatea vizuala reprezinta informatia despre claritatea vederii, care este in stransa legatura cu precizia focalizarii pe retina, sensibilitatea elementelor nervoase, dar si facultatea interpretativa a creierului.

Persoanele care au o acuitate buna pot vedea o litera de 9 milimetri de la o distanta de 6 metri, aceasta fiind distanta la care se acomodeaza ochiul pentru toate intrebuintarile practice.

O modalitate simpla de a-ti masura singur acuitatea vizuala o reprezinta abilitatea de a distinge 2 puncte foarte apropiate. O persoana cu vederea buna poate distinge 2 puncte cu distanta de 1 milimetru intre ele, de la 10 metri.

Sanatatea ochilor

Un prim pas pentru mentinerea sanatatii ochilor tai este sa ii protejezi de radiatiile nocive ale ecranului calculatorului.  

Cu siguranta tehnologia a devenit o parte importanta si pentru viata ta de zi cu zi: fie ca utilizezi calculatorul la job, fie ca te destinzi seara privind un serial.

Din nefericire, atunci cand privesti mult timp ecranul calculatorului sau pe cel al telefonului tau, poti sa ai probleme la nivelul ochilor, cum ar fi privirea incetosata sau ochi uscati si iritati.

Daca nici tu nu poti evita aceasta situatie, exista cateva trucuri pe care le poti folosi pentru a-ti ingriji sanatatea ochilor. Daca porti ochelari, trebuie sa stii ca exista lentile speciale care ajuta la reducerea oboselii ochilor atunci cand privesti diferite ecrane.

De asemenea, ia pauze dese de la privitul calculatorului: la fiecare 20 de minute, opreste-te din ceea ce faci si priveste in zare timp de jumatate de minut. Iar la fiecare 2 ore, ridica-te de pe scaun si plimba-te timp de 15 minute.

Asa iti protejezi sanatatea ochilor pe termen lung si eviti si alte afectiuni, precum durerile de cap sacaitoare! Doar daca este cazul poti folosi picaturi de ochi, comandate chiar si online doar de la dealeri autorizati.

Vedere mai buna cu lentile zilnice

Pentru o vedere mai buna, este indicat sa folosesti, cel putin la inceput, un set de lentile de unica folosinta.

Lentilele de contact zilnice sunt lentile de contact destinate unei singure utilizari. Lentilele de contact sunt extrem de confortabile, deoarece nu au nevoie de respectarea unor reguli de ingrijire zilnica pentru a le dezinfecta si a le curata.

De aceea, aceste accesorii nu genereaza costuri suplimentare alocate achizitiei de solutii speciale de ingrijire, de aceea nu exista nicio problema in privinta utilizarii lor.

Aceste lentile de contact sunt utilizate frecvent la ocazii speciale, cum ar fi inotul, participarea la petreceri in cluburi organizate sau in cazul practicarii unor anumite tipuri de activitati sportive.

Lentilele de contact zilnice sunt recomandate purtatorilor care prezinta sensibilitate crescuta sau alergii la solutii de ingrijire lentile de contact.