Imbogateste-ti viata cu pictura pe numere

Imbogateste-ti viata cu pictura pe numere

Optimismul este despre a vedea bucuria in viata de zi cu zi. Dar cum sa ne facem lumea mai frumoasa daca nu prin arta? Abilitatea de a vedea arta in lumea din jurul tau este un lucru frumos. Poti vedea frumusetea in apus? In mareele in crestere? Ce zici de dansul unui copil?

A vedea arta inseamna a vedea frumusetea in ceea ce altii vad ca fiind ceva obisnuit sau mai rau, plictisitor.

Pictura pe numere te ajuta sa aduc frumosul in viata ta. Cand te uit la picturi pe numere cu orase, poti vedea frumusetea orasului si minunea de a putea vedea totul cu ochii liberi.

Chiar daca viata de zi cu zi poate fi monotona, plina de sarcini repetitive si, da, chiar prafuita, din momentul in care ne trezim si pana ne lovim de primele sarcini de facut. Terminand ultimele bucati din micul dejun, cei mai multi dintre noi se confrunta incercand sa depaseasca „to do list”, plina ochi.

Arta, totusi, poate aduce vitalitate activitatii noastre zilnice. Arta starneste curiozitatea si creativitatea; face pe cele incolore – colorate, pe cele terne – stralucitoare si pe cele sumbre sa straluceasca. Nu esti sigur cum sa adaugi putina arta si creativitate zilei tale? S-ar putea sa fii surprins – prin tablouri pe numere!

Creeaza arta in fiecare zi

Activitatea creativa trezeste simturile si poate insemna a face orice, de la o plimbare printr-un muzeu, gradinarit, pregatirea unui lot de prajituri, vizionarea productiei locale de teatru de liceu, realizarea unei felicitari pentru cineva, scrierea intr-un jurnal, tricotat, fotografiere sau pictand un tablou. In acest proces, cream.

Arta ne ajuta sa ne gandim la lumea din jurul nostru in moduri noi si interesante si ne ajuta sa descoperim mai multe despre noi insine ca indivizi si despre ceea ce vrem sa impartasim celor din jurul nostru.

Arta contribuie la simtul de sine

Cand facem ceva creativ, ne „facem pe noi insine”. Arta nu numai ca ne permite sa ne auto-reflectam, dar are si un impact pozitiv asupra sanatatii si bunastarii noastre generale. Cercetarile arata ca participarea la activitati creative poate avea o influenta pozitiva asupra rezultatelor sanatatii:

Poate scadea simptomele depresiei si anxietatii;
Imbunatateste memoria, rezolvarea problemelor si alte functii cognitive;
Creste sanatatea cardiovasculara si ajuta la abordarea problemelor zilnice de mobilitate si echilibru;
Poate imbunatati izolarea sociala si invatarea intergenerationala si poate oferi o iesire pentru a explora emotiile dificile.

De asemenea, pictura pe numere poate fi folosita ca instrument pentru a gestiona durerea cronica persistenta si o varietate de alte boli cronice.

Satisfactia pe care o obtii in procesul de creare

Gandeste-te la satisfactia pe care o ai cand termini o carte, la calmul pe care il simti cand vezi un apus frumos plin de culori de nedescris, la minunea cand pictezi ceva nou sau auzi muzica care iti misca sufletul.

Ia-ti timp sa te conectezi cu latura ta creativa incercand ceva nou sau pentru a te reconecta cu ceva ce nu ai mai facut de mult timp. Acum este timpul sa incepi calatoria ta de descoperire a artei in viata de zi cu zi, si indiferent daca esti atras de vizual, literar, artele spectacolului, design, muzica sau dans, momentele creative ca acestea ne ajuta sa traim un stil de viata sanatos si echilibrat si ne imbogatesc viata de zi cu zi.