Idei pentru amenajarea livingului tau

Idei pentru amenajarea livingului tau

Fie ca recunoastem sau nu, toti suntem atasati de locuinta noastra. Este locul in care ne reincarcam bateriile dupa o zi plina si locul in care petrecem cel mai mult timp alaturi de cei dragi, iar livingul este cel mai important spatiu. Din acest motiv, specialistii recomanda sa acorzi o atentie sporita amenajarii acestuia.

 Atunci cand vine vorba de realizarea unui spatiu relaxant, trebuie sa pui accent pe abordarea unui stil cald si primitor, dar si pe achizitionarea unui mobilier confortabil.

Un bun exemplu in acest caz ar fi alegerea unor canapele extensibile Homelux, insotite de o mica biblioteca, o comoda pentru televizor si cateva elemente de decor. Daca si tu te gandesti sa reamenajezi, ti-am pregatit o lista cu cateva idei care te pot ajuta in transformarea unui living banal intr-un spatiu placut si confortabil:
 

Opteaza pentru stilul care ti se potriveste

Pentru a te simti bine in propria locuinta este important sa descoperi stilul care ti se potriveste. Drept urmare, poti amenaja un living modern, traditional, clasic sau industrial. Oricare ar fi alegerea ta, e important sa optezi pentru eficientizare.

Din acest punct de vedere, designerii de interior recomanda sa optezi doar pentru obiecte utile. Mai mult, indiferent de stilul abordat, incearca sa nu incarci foarte mult incaperea. O camera sufocanta nu iti poate induce senzatia de relaxare, din contra, va oferi senzatia de spatiu neaerisit si dezordonat.
 

Alege doar mobilier de calitate superioara

Pentru ca livingul este cel mai important spatiu din intreaga locuinta, trebuie sa optezi doar pentru mobilier de calitate. In mod cert, confortul celor dragi este o prioritate pentru tine, tinand cont ca aceasta camera reprezinta locul in care petreci cel mai mult timp alaturi de familie si prieteni. Din acest motiv, designerii recomanda achizitionarea materialelor de calitate.

Poate vei fi tentat sa spui ca exista si alte optiuni mai ieftine atunci cand vine vorba de mobilier, insa ar trebuie sa te gandesti ca un produs de calitate superioara are o durata de viata mult mai mare. Cu alte cuvinte, te poti bucura cat mai mult timp de livingul tau daca optezi pentru produse calitative.
  

Pune accent pe detaliile care fac diferenta

Spuneam ca este foarte important sa identifici un stil de amenajare potrivit nevoilor tale, iar aici vorbim inclusiv de elementele decorative. Pana si cel mai banal living poate capata personalitate cu ajutorul lumanarelelor, tablourilor sau statuetelor. Pe de alta parte, revenim la ideea ca ce e prea mult strica. Drept urmare, micile detalii fac diferenta, dar nu trebuie sa exagerezi pentru ca risti sa incarci toata camera.
 

Florile si corpurile de iluminat – detalii de efect pentru un living cu stil

In ultima perioada designerii pun accent pe decorarea incaperilor cu ajutorul florilor. Plantele verzi se afla in topul preferintelor in materie de detalii. Un living cu accente de verde pare mult mai natural si armonios, iar noua ne induce senzatia de relaxare.

In plus, corpurile de iluminat s-au transformat in adevarate opere de arta. Disponibile sub diferite forme, culori si dimensiuni, acestea pot schimba total aspectul casei tale.
 
Asadar, daca esti pe punctul de a reamenaja livingul, este indicat sa descoperi stilul care se potriveste perfect dorintelor tale. Apoi, cauta obiecte de mobilier calitative si adauga un strop de culoare cu ajutorul micilor detalii.