Cum cream un vintage look?

Cum cream un vintage look?

Stilul vintage a fost extrem popular in ultimele sezoane. Va sugeram cum puteti crea un look vintage unic folosind cateva piese vestimentare si accesorii atemporale!

Stilul vintage – adica ce fel de stil?

Stilul vintage este moda hainelor din secolul trecut, in special din anii 40 si 50. Daca vreti sa gasiti ceva care sa se potriveasca acestui tip de tinuta, puteti incepe prin a… cauta in garderoba mamei si a bunicii. Acolo veti gasi adevarate pietre nestemate!

Ce haine alegem pentru stilul vintage?

Printre articolele vestimentare care au fost deosebit de populare in perioada mentionata mai sus, se numara fustele creion care scot in evidenta talia, jachetele cu pliu si diverse tipuri de rochii: evazate, mulate pe corp, de obicei midi.

Fustele creion sunt adesea combinate cu camasi cu guler, iar bulinele sunt un design deosebit de popular.

Desi multe haine de acest tip pot fi gasite printre hainele vechi ale mamelor sau bunicelor, marcile populare isi creeaza si propriile replici ale articolelor vestimentare cunoscute si apreciate.

Puteti gasi multe haine care se potrivesc cu caracterul stilului vintage, de exemplu aici: https://answear.ro/m/the-north-face. O gama larga de pantaloni in stil vintage ofera firma Levis: cu produsele lor puteti crea cu adevarat multe tinute interesante.

Pantofi pentru tinuta vintage

Stilul vintage nu se refera doar la haine, ci si la incaltaminte. Pentru acest tip de tinute, tocurile inalte vor fi o alegere grozava, care arata deosebit de bine cu fuste si rochii lungime 3/4, ajutand la lungirea vizuala a picioarelor.

O alegere la fel de buna vor fi botinele cu toc: sunt o solutie la moda si confortabila, care va va permite sa creati tinute interesante.

De asemenea, puteti pune pantofi sau sandale simple – aceste tipuri de incaltaminte erau foarte populare si in anii 40-50 ai secolului trecut.

Modelele de pantofi in nuante de roz pudrat au fost deosebit de apreciate de doamne, dar asta nu inseamna ca nu puteti miza pe o alta varianta de culoare!

Ce accesorii vor fi cele mai potrivite?

Nu puteti uita de accesoriile interesante care va vor imbogati tinuta si o vor face si mai eleganta! In acest caz, stilistii sunt de acord: puteti alege bijuterii sau o geanta de mana direct din anii 40 sau 50, sau sa optati pentru ceva complet diferit, alegand bijuterii la moda, moderne. Oricare dintre aceste solutii va fi potrivita!

Dintre accesoriile care s-au bucurat de o mare popularitate, cu siguranta merita mentionate esarfele in culori pastelate, precum si brosele si pandantivele.

Amintiti-va ca, daca vreunul dintre aceste elemente atrage atentia, restul accesoriilor ar trebui sa fie mai delicate: acest lucru va evita un rezultat final inestetic, exagerat de stralucitor.

Tinutele in stil vintage pot fi o alegere excelenta pentru fiecare femeie. Tinute delicate, dar in acelasi timp stilate si elegante, in asa fel incat sa fie inseparabil asociate cu vremurile de altadata, se vor potrivi atat la serviciu, cat si in timpul intalnirilor, intalnirilor cu prietenii sau vizitelor la magazin.