Ce rochii de mireasa sunt potrivite pentru mirese plinute?

Ce rochii de mireasa sunt potrivite pentru mirese plinute?

Nu trebuie sa ai dimensiuni de 90-60-90 ca sa te bucuri de o rochie de mireasa frumoasa in ziua cea mare, ca sa-ti flateze silueta.

Si miresele plinute se pot bucura astazi de rochia de mireasa ideala, mai ales cand sunt atat de multe posibilitati. Alegerea ei poate fi insa o provocare, intocmai din cauza faptului ca poate fi dificil sa te decizi asupra acelui model de rochie care sa aiba croiala potrivita si care sa nu dispuna fix ce acele detalii care vor dezechilibra aspectul estetic. Iata cateva detalii importante pe care sa le analizezi la cabina de proba, inainte de a lua decizia finala sau pentru a sti precis ce sa-i soliciti consilierului vestimentar.

Rochii de mireasa cu sau fara corset?

Chiar si femeile slabe opteaza adesea pentru o rochie de mireasa cu corset bine delimitat, ce le pune bustul in valoare. Iar cu o forma plinuta a corpului, respectiv un bust mai generos, tu poti arata si mai bine intr-o astfel de rochie de mireasa.

Iti sugeram sa arunci un ochi pe rochiile cu corset drept sau cele cu decolteu rotund, dar si corsetul in forma de inima ti-ar putea completa perfect silueta, in special daca forma corpului e timp dreptunghi si daca, linia bustului nu e foarte evidenta.

Forma rochiei de mireasa pentru miresele plinute

Forma rochiei de mireasa se alege in functie de silueta care, nu e la fel pentru fiecare femeie in parte. Ca de exemplu, daca ai umerii ingusti si soldurile late, o rochie de mireasa tip printesa sau A-line, cu decolteu in V sau fara bretele, ori cu mici elemente in zona umerilor precum un voal discret in loc de maneca, va fi o optiune buna.

De altfel, daca bustul si umerii sunt mici, poti miza si pe o rochie A-line cu bretele late, o usoara trena sau o rochie in stil grecesc. In caz opus, cand exista aparent o simetrie intre dimensiunea bustului si cea a soldurilor, rochiile cu detalii in zona taliei, pe care o accentueaza, iti vor oferi multa gratie. Sigur, acestea sunt doar cateva sugestii.

Materiale ideale

Daca mizezi nu doar pe eleganta, ci si pe confort, rochiile de mireasa perfecte pentru doamnele si domnisoarele plinute sunt in ansamblu cele simple, cu un model neincarcat din punct de vedere al elementelor dispuse pe rochie, dar dintr-un material de calitate ce va atrage intreaga atentie. Matasea, dantela, taftaua sau voalul sunt cateva optiuni pe care sa le ai in vedere. Nu uita sa alegi materialul si in functie de sezon si de locatia in care vei sarbatori evenimentul.

Cum poate fi accesorizata rochia de mireasa pentru femeile plinute?

Indiferent ca vorbim de accesorizarea rochiei de mireasa propriu-zisa, care vine in acest fel direct de la producator, fie de modul in care ai putea tu personal s-o imbini cu diferite bijuterii si articole, regula este una de baza – evita un aspect mult prea incarcat.

Silueta doamnelor plinute prefera mai de graba un stil simplu, iar elementele sclipitoare putine vor fi de efect. De exemplu, poti alege o rochie cu mici irizatii stralucitoare dispuse doar pe alocuri, si nu pe intreg modelull rochiei. Ori poti alege o rochie simpla din matase, pe care s-o accesorizezi cu un voal ce dispune de niste terminatii din dantela.

O talie prea generoasa sau prea mica poate fi accentuata folosind o banda sclipitoare/simpla sau o funda, ori ai putea alege o rochie cu un corset asupra caruia se regasesc cateva cristale.

Niste bijuterii discrete, finute, alaturi de o pereche de pantofi confortabili si o geanta sau un saculet contrastant va fi exact ceea ce trebuie. Iata, cat e de simplu sa-ti alegi si tu o rochie de mireasa! Nu ramane decat sa pornesti in cautarea ei.