Beneficiile utilizarii cremei hidratante

Beneficiile utilizarii cremei hidratante

Cu siguranta, stii deja ca trebuie sa folosesti o crema de fata hidratanta, pentru a te putea bucura de o piele sanatoasa si straluciroare. Dar stii care sunt, cu adevarat, toate beneficiile cremei hidratante?

Si stii sa o folosesti corespunzator? Daca raspunsul este unul negativ, suntem aici pentru a te ajuta. De la identificarea unei creme hidratante potrivite pentru tenul tau si particularitatile acestuia si pana la recomandari de utilizare, acest articol iti va dezvalui o multime de secrete ale frumusetii, precum si toate beneficiile acestui produs care nu poate lipsi din rutina ta zilnica de ingrijire.

De ce e important sa folosesti crema hidratanta si ce beneficii are aceasta

In primul rand, trebuie sa stii ca o crema de fata de calitate previne uscarea tenului. Vremea rece sau temperaturile foarte ridicate, expunerea la aer conditionat si la incalzire centrala pot provoca uscarea pielii, laolalta cu factorii de mediu.

De aceea, o crema hidratanta buna te va ajuta sa stopezi aceste efecte si sa previi deshidratarea si uscarea tenului.

Tot crema hidratanta poate sustine incetinirea semnelor vizibile ale imbatranirii. Adevarul este ca aspectul tenului hidratat este mai tanar si mai ingrijit. Si nu e niciodata prea devreme sa incepi un proces de ingrijire preventiv, care sa intarzie aparitia liniilor fine si a ridurilor.

Crema ii va conferi fermitate tenului si va incetini procesul natural de imbatranire, atunci cand este folosita cu regularitate.

Crema de fata te poate ajuta si sa combati acneea. Poate parea ciudat sa adaugi hidratare unui ten cu tendinte de ingrasare, dar realitatea este ca si tenul gras sau acneic se poate usca.

De altfel, abia atunci cand este uscat, transmite semnale glandelor sebacee sa produca mai mult sebum, pentru a contracara deshidratarea. Asadar, daca ai tenul hidratat, este foarte posibil ca manifestarile acneei sa se diminueze considerabil.

Nu iti putem spune suficient de apasat cat de importanta este utilizarea protectiei solare, chiar si in lunile reci ale anului. Alege o crema hidratanta cu filtru de protectie solara cu spectru larg, pentru a inlesni procesul de aplicare.

Ultimul, dar nu cel din urma beneficiu al cremelor hidratante pentru fata este capacitatea acestora de a calma pielea sensibila. Pielea inrosita, iritata, cu portiuni la nivelul carora se manifesta inclusiv senzatia de mancarime poate fi ingrijita cu ajutorul unei creme speciale.

Alege o formula calmanta, cu ingrediente precum aloe vera, musetetul, fulgii de ovaz si mierea si profita din plin de toate beneficiile cremei hidratante.

Cand ar trebui sa folosesti crema hidratanta?

Raspunsul corect la aceasta intrebare este „dimineata si seara, dupa ce ti-ai curatat eficient tenul”. Dimineata, poti opta pentru o crema hidratanta cu formula lejera, care nu incarca tenul si nu ii confera un aspect lucios.

Pentru rutina de ingrijire de seara, alege o formula mai densa, care contine ingrediente precum colagenul, proteinele de elastina sau acidul hialuronic, pentru a stimula procesul de regenerare a celulelor pielii si a hrani corespunzator pielea.

Cum se foloseste crema hidratanta?

Este indicat sa folosesti crema hidratanta in fiecare zi, dimineata si seara. Inainte de a face acest lucru, este important sa te demachiezi cu un demachiant sau apa micelara, eventual in doi pasi – si cu un cleanser delicat, ulterior indepartarii machiajului.

Apoi, poti aplica o lotiune tonica inainte sau direct crema hidratanta. Foloseste miscari ascendente si asigura-te ca ai si mainile curate, inainte de a aplica crema. Nu iti apasa, trage sau agresa pielea.

Daca urmeaza sa aplici machiaj, poti folosi crema hidratanta chiar inainte de utilizarea fondului de ten. Asigura-te ca aceasta a avut suficient timp la dispozitie – 10-15 minute – pentru a se absorbi in piele si ca are o formula usoara, care nu iti incarca tenul.

Un produs atat de simplu si, totusi, cu atat de multe beneficii nu trebuie ignorat cand vine vorba despre rutina de ingrijire a tenului. Identifica o formula potrivita tipului tau de ten si nevoilor acestuia si bucura-te din plin de toate beneficiile pe care le ofera crema hidratanta!